Scroll Top

Downloads

Deze pagina is bedoeld voor schoolopleiders, werkplekbegeleiders, instituutsopleiders, vakdidactici en andere geïnteresseerden. Je vindt hieronder allerlei (openbare) documenten ten behoeve van onze opleidingsschool. Heb je vragen of vind je niet wat je zoekt, stuur dan een e-mail naar opleidingsschoolzaanstreek@ovo-zaanstad.nl

Beleid en publicatie

Het beleidsdocument van Opleidingsschool Zaanstreek waarin alle vier de waarborgen voor onze Opleidingsschool zijn beschreven incl. de bijlage is via deze link te vinden.

De publicatie van juli 2022 met terugblik en de kern van alle vier de waarborgen voor onze Opleidingsschool (12 pagina’s)

Websites partnerinstituten

Onderstaande pagina’s zijn linkjes naar de directe webpagina waar informatie voor alle actoren in de scholen te vinden is, waaronder stagehandleidingen, beoordelingsdocumentatie en de beroepsopdrachten/ondewrijs praktijk.

Werkpleklerensite van de HvA 

ILO-website voor scholen (UvA)

Breitner Academie voor stage-instellingen

Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) bureau werkplekleren

Beeld- of geluidsopnames in de school? Lees hier het protocol en de werkwijze van de HvA.

Documenten voor het gezamenlijk leren

Documenten voor het individuele leren

Literatuur

Wijze lessen ‘twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek’ van Tim Surma, Kristel Vanhoyweghen, Dominique Sluijsmans Gino Camp, Daniel Muijs  en Paul A. Kirschner

Documentatie schoolgroepbijeenkomsten

Elke school heeft voor de aankomende en startende leraren een gezamenlijk team in de microsoft omgeving gemaakt. In dat team vindt communicatie over de bijeenkomsten plaats en is naslagwerk te vinden zoals bijvoorbeeld de gebruikte presentaties en documenten.

Communicatie aan alle leraren binnen OVO Zaanstad